Voordelen van stalen ramen en deuren

DUURZAAM

Jansen stalen schrijnwerk gaat het langste mee. De stalen Janisol Arte ramen werden door het NIBE (Nederlands Instituut voor BouwEcologie) vanuit milieuoverweging beoordeeld als zijnde één van de beste productkeuzes. 

ISOLEREND

Jansen systemen bieden uitstekende isolatiewaarden, tot en met de passiefhuisstandaard. Ze voldoen dus prima aan de huidige isolatienormen en zijn klaar voor de toekomst.

STERK

Staal staat bekend om zijn uitzonderlijk sterke eigenschappen in vergelijking met andere bouwmaterialen. Deze mechanische eigenschappen maken een hogere belasting en groter draagvermogen mogelijk, zoals bijvoorbeeld grote glasgewichten.

 

BRANDWEREND

De smelttemperatuur van staal ligt aanzienlijk hoger dan bij andere constructies. Jansen biedt u brandveilige compartimenteringssystemen onder Europese, Belgische en Nederlandse certificering.

SLANK AANZICHT EN MAXIMALE LICHTINVAL

Omwille van de sterkte kan men met slankere profielen werken. Doordat staal grotere glasafmetingen mogelijk maakt, oogt het geheel nog slanker. Doordat er in verhouding meer glas met slankere profielen kan worden toegepast, krijgt daglicht maximaal toegang tot de binnenruimte. Hoe meer daglicht, des te minder kunstlicht er nodig is. Dat komt de energiefactuur ten goede.

STEVIG

Gelaste constructies zijn sterker en staan grotere afmetingen toe. Stalen ramen en deuren behouden hun stijfheid en zakken niet uit na verloop van tijd.

LANGE LEVENSDUUR

Door de stijfheid van staal en de gelaste hoekverbindingen zijn stalen ramen en deuren steviger en beter bestand tegen vandalisme en schokken in gebruiksintensieve omgevingen. Daardoor gaan stalen ramen en deuren langer mee. Het is een investering voor de lange termijn.

GELUIDSWEREND

Door de hoge massa van staal is een hoge akoestische isolatie mogelijk. Ideaal voor scholen, muziekcentra en openbare gebouwen, maar ook voor thuis.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Staal is onderhoudsvriendelijk en behoeft geen speciale zorg.

INBRAAKWEREND

Staal is inbraakwerender dan andere materialen. Jansen biedt voor elk profielsysteem inbraakwerende toepassingen. Ook na een inbraakpoging kan een stalen deurhersteld worden.

ESTHETISCH EN VORMZUIVER

Gelaste constructies vertonen geen zichtbare verstekken. Dit zorgt voor stevige gehelen en een mooi egaal oppervlak. Door de stijfheid die daardoor wordt verkregen, kunnen vaak slankere gehelen worden gerealiseerd dan men op het eerste gezicht zou denken. Staal verrast!