Brandwerende deuren met KOMO-attest

De stalen Jansen systemen staan al jaren bekend als uitermate geschikte basis voor brandwerende puien. Deze puien bestaan uit enkele of dubbele deuren en / of vaste beglazing en worden veelal toegepast bij brandcompartimentering en bescherming van vluchtwegen.

Het is zeker dat we in de (nabije) toekomst te maken krijgen met een strenger beleid op het gebied van brandveiligheid en daardoor dus een steeds strengere controle op de handhaving daarvan. Denk bijvoorbeeld aan de verplichte CE-markering voor brandwerende deuren die in aantocht is. Het zal daarom steeds lastiger worden om verantwoording af te leggen voor de brandwerendheid van een pui. Het komt niet zelden voor dat één brandwerende pui verantwoord moet worden door meerdere testrapporten van soms verschillende al of niet geauthoriseerde instituten. Dit kost verschillende partijen in het ontwerp- en bouwproces veel te veel tijd en energie. Dit is dus een lastige en ongewenste situatie.

ODS werkt reeds geruime tijd aan een oplossing die nu en in de toekomst zorgt voor een overzichtelijke en eenduidige verantwoording per systeem.

Wij zijn op zoek gegaan naar een geauthoriseerde instantie die ons kan helpen de zekerheid te bieden die de opdrachtgever, de architect en de aannemer van ons product verwachten. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij een instantie die aan alle noodzakelijke criteria voldoet: SKG.

image_1 image_2
image_3 image_4