Economy 60 vinger veilige deuren

Halfronde profielen voor meer veiligheid!

Deuren zijn een vaak onderschatte bron van gevaar. Ongevallen met deuren kunnen tot verwondingen met verstrekkende gevolgen leiden. De inbouw van vingerveilige deuren voorkomt dit. Deze deuren minimaliseren het risico op verwondingen aan de scharnierzijde. Het gebruik van vingerveilige deuren wordt weliswaar nergens als verplichting voorgeschreven, maar de ‘Richtlijn voor gemotoriseerde ramen, deuren en poorten’ stelt dat er langs de kant van de scharnieren tot op een hoogte van 2,5 meter geen spleet van meer dan 8 mm mag zijn en deze eis is intussen ook opgenomen in de DIN 18650 als bindend technisch voorschrift voor gemotoriseerde deuren.

AB b eco60 fingerschutz

Steeds meer bestekken van kleuterscholen en openbare gebouwen schrijven daarom voor dat de scharnierzijde aan de DIN 18650 dient te voldoen. Hier bieden de vingerveilige deuren van Jansen met hun halfronde profielen de oplossing. De constructie met Economy 60 profielen zorgt er op een betrouwbare wijze voor dat beknellings- en snijpunten aan de scharnierzijde worden vermeden, zonder het ontwerp van de deuren te beïnvloeden. Met Economy 60 profielen uit het standaardassortiment kunnen alle denkbare varianten, zoals enkele en dubbele deuren met zij- en bovenlichten, eenvoudig worden gerealiseerd.

De Jansen vingerveilige deuren zijn compatibel met het profielassortiment van Economy 60. Bovendien spreekt het voor zich dat geïntegreerde deurdrangers en automatische draaideuraandrijvingen probleemloos kunnen worden toegepast. Dankzij hun onderhoudsarme en zeer efficiënte boven- en onderscharnieren zijn de Jansen vingerveilige deuren dan ook bijzonder geschikt voor gebruik in drukbezochte gebouwen, zoals (kleuter)scholen, winkelcentra en ziekenhuizen.